I växjö stad

Skrevs 2012-08-31 klockan 12:20:36
Åkte ned till växjö direkt efter klasserna så jag fick en extra dag.
 
Gårdagen började väldigt segt och mina armar värkte efter fyspasset i onsdags. Hade inte alls någon lust för att dansa, men vi körde någon slags form av Senegalesisk dans. 
 
Chillade i rummet med Eddie med gitarr och grejer innan jag åkte.
 
Hade någon slags form av tur på otur och hann med nöd och näppe mellan varje byte. Bussen var typ 800m ifrån katrineholms station och kunde inte köra vidare av någon konstig anledning. Det var 12 min kvar och det ösregnade ute. Vi var tvugna att vänta på en reservbuss och vi kom precis på sekunden för ordinarie tid. Då säger dem att tåget är 6 min sen. Då va de löst tänkte jag?! Kom på att jag har ett tajt byte i norrköping på 6 minuter och vi var ju redan försenade. Väl framme så var även de tåget försenat med några minuter. Ibland har man tur helt enkelt.
 
Nu sitter på jag på mitt favoritcafé i växjö, condeco. Åkte in tidigt med min flicka och följde henne till skolan.

Köpte mig en necessär, pannband och har bytt mobiloperatör till telias dotterbolag, halebop. Har kvar samma nummer.

Schema

Skrevs 2012-08-29 klockan 15:24:35
 
 
Ser mycket lovande ut. Alla klasser är igång nästa vecka. Jag är här för att lära mig och vill därför maxa ut det här skolåret så gott det går.
 
Lite ändringar i schemat denna veckan. Extra lektion i salsa på torsdag eftersom det var så eftertraktat från eleverna, vilket innebär att vi har längre skoldag. Vad gör det när man älskar att dansa?
 
Fan att man inte gjorde vissa ändringar tidigare. Alla lektioner ställdes in på fredag och ersattes med egen träning. Jag vill åka hem till växjö direkt efter torsdags klasserna då. Kanske hittar en billig och reser ändå.

Afrikansk dans

Skrevs 2012-08-28 klockan 18:15:12
 
Bilden är tagen från danscenters hemsida.
 
Vi har haft afrikansk dans med Karin Ericsson där vi lärde oss dans från Mali och Nya Guinea länderna. Dansform med stora rörelser och mycket energi. Min första klass inom detta område. Vi ska ha henne på torsdag igen, men då utlovades dansform från Senegal. Spännande!
 
Vi skulle egentligen ha mer danshistoria men ersattes med rockdance träning istället, som är början på breakdance. Tycker det är riktigt bra att vi börjar från scratch och jobbar oss framåt, det ger oss bättre förståelse för musiken, historian och dansen.

End of august

Skrevs 2012-08-27 klockan 21:28:11
 
 
Har ej uppdaterat om helgen, men jag åkte som sagt ner till Växjö för att träffa min kärasta. Vi hann åka rundor på Grand Samarkand, äta och leta efter saker jag behövde.
 
Köpte ett par nya jogging skor som jag behöver till fysen och one piece overall som jag alltid velat ha. När jag väl kommer till kassan frågar kassörskan om jag är känd? Hon kände igen mitt ansikte och har sett mig någon stans. Jag blev lite generad och trodde dem drev med mig först, och sa att dem säger så till alla sina kunder, men dem va fullt allvarlig. Aja.
 
Packade ned täcke, lakan, kudde och mer kläder inför Åsa. Resten av kvällen och hela lördag tog vi det lugnt, kollade film och myste. Jag kände mig ganska slut hela helgen, blir väl lätt så när man tränat så hårt, blitt spänd och sedan lyckas slappna av.
 
Söndag träning med dansgruppen och alla som ska vara med i vår show innan hemgång Åsa.
 
 
Ändring i schemat så lektioner blev förskjutet och klämde i stället in mentortid mellan klasserna. Lektionerna har mest bestått av film med information om hip-hop historia, repeterat social party steps.
 
Fys på eftermiddagen och av någon konstig anledning trodde jag det skulle vara jobbigare. Gick ganska smidigt ändå. Älskar att vi har så varierad fys. Vi sprang till ett annat ställe, ca nån kilometer bort och sedan därifrån sprang man upp och ned för en asjobbig backe 10 gånger. Avslutade med att springa tillbaka.
 
Avslutade dagen med danshistoria på kvällen.

Schema

Skrevs 2012-08-23 klockan 22:41:05



Fortsätter med roots även nästa vecka, men på fredag kommer vi äntligen igång. Blir förmodligen grillning och brännboll på schemat också!

Imorgon vänder jag mig hem till Växjö/Lessebo för att spendera helgen med mitt hjärta.

Afrokubansk salsa

Skrevs 2012-08-23 klockan 19:55:17

Workshop med Saul Perez Valdes. Vi fick lära oss att testa på både solo och par. Jag har alltid tyckt pardans är kul och om jag fick välja att behärska någon av tio-danserna så är det det salsa.

Det var meningen att vi skulle köra brännboll på kvällen, men den ställdes in och flyttades fram till nästa vecka i stället pga. regn.

Swingdans

Skrevs 2012-08-22 klockan 15:00:00

Började morgonen med att jogga runt 2,5 km slingan utan tid. 8 Intervaller på en 200-250m lång sträcka, mellan varje sträcka låg där 4 koner utsatta där man fick jogga och kuta mellan varannan kon. Avslutade med styrkeövningar.

Vår mentor frågade vi hållt igång under sommaren? Ingen räckte upp. Han påstod att våra fyspass kunde jämföras med på gränsen på att få inflammaton och ont i kroppen. En chock för kroppen, men att vi snart kommer att vänja oss.

Vi har roots i två veckor innan allt kommer igång.

Lektionen i samlingsnamnet swingdans där vi lärde oss grunder och tekniker inom stepdans. Det började nån gång på 20, 30, 40-talet. Fick lära oss two step, shuffle, time stop, eagle slide, trucking, apple jacks och flaps. Man ser vart dagens street har fått sin influens ifrån.

Aktivitetsdag

Skrevs 2012-08-21 klockan 18:55:22



Hela skolan samlade för aktivitetsdag. Vi blev indelade i 16 lag som fick vara på olika stationer. En dag för att lära känna varandra ännu bättre. Jag hamnade i grupp 5 med sex andra deltagare från olika kurser.


Stationerna var följande:
  • Utomhus
  • Bilda en cirkel och rotera sicksack fram och tillbaka längs koner
  • Leta upp så många föremål man kunde på 4 min.
  • Uppgiftsgivaren viskar Åsa folkhögskola i Sköldinge en skola där vuxna växer, sedan går det laget runt och så skulle siste man viska tillbaks till uppgiftsgivaren.
  • 6 deltagare i gruppen står på led och ska fylla en hink på så mycket vatten som möjligt, en deltagare tar upp vatten med en mugg och häller över till nästa deltagare som sedan skickar vidare etc etc.
  • Alla i laget skulle tillsammans stå på en matta och vända den så fort de gick, men fötterna måste hela tiden ha kontakt.
  • Där låg tre koner uppställda med golfbollar på toppen och man skulle ta dem så fort som möjligt, men man fick inte korsa en linje. Där va en elastisk lina som vi fick hissa ned en person för att sträcka sig fram till sista konen som låg en bit bort.
  • Spika ned så många spikar som möjligt på 4min.
  • Vi skulle bilda en fyrkant snabbast möjligt med en lång lina. En person guidar, medan dem andra blundar och lyssnar på order.

  • Inomhus
  • Gissa på chips smaker.
  • Gissa på kryddsmaker
  • Gissa på ingridienser.
  • Alla deltagare fick var sin lapp och där fanns 8 ljud, varav 4 olika parljud.  Alla samtidigt gör ljud ifrån sig och parar ihop sig med sin kompis.
  • Gissa på drycksmaker.
  • Lira innebandy med en trasa mot motståndarlag.
    Vi fick möta lag 4 och 6.
  • Gissa vilket godis innehåller mest tillsatser.

Där fanns även extra uppgifter man fick göra för att fördriva tiden.

  • Ena uppgiften var att bilda så många ord ur en lång sträng med bokstäver.
  • Andra uppgiften var att lösa en kluring där man fick lite faktum, men som man sedan skulle ta reda på vem som bodde var, vilket husdjur, tidning, dricka, i dem 5 olika husen.
  • Sista var att komma på så många geografiska ord som börjar på bokstaven N.

GODNATT

Skrevs 2012-08-20 klockan 23:22:19



Har tränat på min freestyle, förhoppningsvis blir den bättre!
Nu säger jag och min roomie godnatt!

School is on

Skrevs 2012-08-20 klockan 19:02:20


Grabbarna grus

Fys 2,5 km med tid och 2,5 till utan. Tiden blev 10:52, 15 sekunder sämre än audition. Jag har hela året på mig att bättra, kommer göra mitt bästa för att komma under tio. Efteråt ännu en mördarfys! Snart måste jag väl ändå vänja mig. Nästa fys blir på onsdag.

Lektionerna bestod av social party dances. Vi fick lära oss funky chicken, funky penguin, four corners, funky four corner, sara, sitting on the pot, electric slide, shotgun, rock steady, leo walk, buss stop, hip drop, breakdown, walking the dog, popcorn som vi lattjade runt i klassen.

Vi har precis haft husmöte med stugan och satt upp specifika regler.

a resting day

Skrevs 2012-08-19 klockan 17:22:59
Vi grillade igår kväll, körde på hamburgare. Grillat är godast! De va fest på min stuga, men jag och några andra stack och tränade, sen blev jag för trötta för att festa. Det kommer fler tillfällen.

Sov som en stock, tro mig det behövdes. Tio timmar.
Idag blir de endast chilla med grabbarna grus i datorsalen. Ingen träning.

Nu tar vi helg

Skrevs 2012-08-18 klockan 15:36:09

Jag är nöjd över mig själv som vaknar vid 9-10 tiden jämfört med förr, då jag hade jämt dåliga vanor. Äter bättre och sover bättre. Skolan hjälpte att köra oss fram och tillbaka till Flen mellan 10-13. Jag va och käkade på en pizzabutik och handlade mat så jag klarar mig resten av helgen.


Det börjar nu

Skrevs 2012-08-17 klockan 18:41:07
Vaknade upp av någon anledning utan träningsvärk, och på eftermiddagen körde vi fotboll! Schemat är satt, men kan alltid ändras.
Vi kommer få schema veckovis, ibland till och med dagsvis, men våra mentorer jobbar med att försöka underlätta det för oss.



Nu tar vi helg och chillar, för nästa vecka så börjas det.



Åsa välkomstceremoni

Skrevs 2012-08-17 klockan 13:31:47
Vi har haft en chill startvecka för att lära känna varandra. Info på morgonen och sen fri på eftermiddagen. Under kvällen körde vi en mördarfys, först 3 km två och två för att lära känna varandra bättre. Efter de hamnade vi på ett ställe som tyvärr är hemligstämplat endast för Åsa elever, säger bara the rock. Återvände och körde ett jobbigt styrkepass. Men skönt nog kommer vi att bli riktigt vältränade efter detta året! Avslutade med lite mat, mys och spökhistorier på gammelgården, många hade svårt för att sova efter den natten. Inte så konstigt kanske.

1 årig danslinje

Skrevs 2012-08-16 klockan 12:58:52

Befinner mig på åsa folkhögskolas 1 åriga streetdanslinje och så har man lovat att uppdatera mer om mitt nya kapitel här ute i skogarna. Jag lovar att göra mitt bästa för att hålla detta löfte.

Jag kom som sagt hit igår efter att ha kört från Lessebo kommun, tog cirka tre timmar och en kvart, trots att GPS sa att det skulle ta 4,5 timme. Fast and furious!

Jag tänkte först hmm och var lite väl skeptisk första timmen, men sen efter en middag på samma bord med mina rumskamrater från min stuga släppte det lite mer. Vi gjorde till och med en hejjarramsa som vi senare ska köra på vår brännbollsturnering.

Den låter såhär:
Vad börjar på A?
Almen, almen, hejja hejja almen!
När ölen är blå är älgen kall.
Almen, almen, hejja hejja almen!
Vi kan alltid bryta armen, men aldrig bryta almen.
Almen, almen, hejja hejja almen!
I said tss, it's cold in here, there must be some almen in the atmosfear.
Almen, almen, hejja hejja almen!

Fick veta att jag delar rum med Eddie och inte på ett av spökrummen på åsa. På stugan Almen såklart!
Känns skönt att inte behöva sova med en främling. De kommer att bli ett najs år!