Deadlock

Skrevs 2012-09-24 klockan 18:20:54
 
 
Föreställningen gick bättre än förväntat. Jag vill först och främst tacka alla som kom och supportade oss. Där kom ca 160 personer. Hoppas att budskapet nådde ut och att vi alla fick oss en tankeställare. Jag vill även tacka mina underbara crewmates och fina elever, för det hade inte gått att göra en föreställning utan er. Som vi har kämpat! Resan har varit underbar och jag hoppas att få uppleva fler äventyr med er. Efter allt slit så va det här värt det i slutändan och känslan är obeskrivlig. Jag är evigt tacksam för att ha fått chansen att träffa er alla. Tack för all kärlek ♥
 
Helgen gick fort. Åkte ner till Växjö i fredags där min fina flickvän hämtade upp mig. På lördag åkte vi in med hennes föräldrars bil och tränade hårt och fixade det allra sista inför föreställningen. Söndagen körde vi järnet av oss. Fick bra komplimanger kring föreställningen, städade och sedan dirr med tåg till Åsa.
 

Fucking awesome news

Skrevs 2012-09-20 klockan 18:27:56
Fick precis veta när praktiken skall ske.
Vecka 6,7 och 8 är jag förmodligen i Los Angeles.
Vecka 9 är det Street Star.
Vecka 10 Juste Debout.

Vad väntar jag på?

Skrevs 2012-09-19 klockan 15:31:30
Känns som jag väntar på något. Bättre tider? Min utveckling? Några månader framöver? Streetstar? L.A resan? Juste Debout? Klassresan? Projektet? SDK? Fjätervålen med dem bästa? Återförenas med min flicka? Stockholm? Danshögskolan? Driva eget? Undervisa igen? Jag vet knappt själv.

Vad har hänt med kämparglöden?

Skrevs 2012-09-18 klockan 16:27:01
Vad är det med folk som tror att de kan fråga en efter musik bara sådär? Folk tror att de kan glida på andras musik som man har suttit och lagt ner timmar på och letat efter. Jag personligen tycker att man ska få kämpa och slita för sin musik. Dock tycker jag det är okej att nämna bra artister så att dem själva får lyssna igenom själva.

Eget val

Skrevs 2012-09-17 klockan 18:23:06
 
Skolan drar igång med "egna kurser" där skolans internatelever håller i frivilliga kurser som man kan gå på. Ledarna för kurserna får betalt. Kurserna drar endast igång om där är tillräckligt anmälda (12).
 
Jag tänkte själv hålla i L.A-style och kommer förmodligen sätta igång nästa vecka eller nästa igen, eftersom jag måste fokusera och få färdigt föreställningen jag ska göra med Kaizen.
 
Tänkte annars gå på improvisationsteater och contemporary!

Schema

Skrevs 2012-09-16 klockan 23:11:00
 
 Schemat rullar på som det ska.
Inga stora förändringar från förra veckan.

My second weekend

Skrevs 2012-09-16 klockan 21:06:00
John och Catarina.
 
Vi inledde helgen med att handla mat i Flen. Extra mysigt och bekvämare när man bestämmer sig för att laga tillsammans med ett gäng. Framförallt roligare.
 
Mest ironiska var ändå när vi bestämde oss för att laga tacos. Jag kommer på att vi ej hinner in till Åsa i tid för att äta middag på skolan, så vi ber våra kompisar att hämta take away åt oss. Nyfiken som jag är frågar jag vad det är för mat? Min kompis Ronny svarar då tacos. Jag svarar: ofta. ljug inte. Varför skulle det liksom vara tacos om vi bestämt oss för att laga det? Hen vet om att vi ska äta det imorgon liksom? Så va det tacos ändå! haha
 
Senare på kvällen tittade vi på tre filmer: Just go with it, snow white and the huntsmen, insidious. Vi avslutade med skräckfilmen insidious hos Erik. När vi går ut från rummet och tittar mot vardagsrummet så ligger där två random killar på sofforna och sover. Trodde att jag skulle bajsa på mig riktigt. Det visar sig att dem va bandmedlemmar till den ena som bor på stugan.
 
 
Lördag. Jag, Mateja och Catarina körde en hip hop session. Fett skönt att komma igång. Folk hängde mest rundor och väntade på att det skulle hända någonting. Men titta vilken stor spindel jag såg vid äpplet. Den va i jämförelse lika stor som en halv blyertspenna. Läskigt.
 
 
Svikarsöndag som jag brukar kalla det. Ta det jävligt lugnt! Bara slappa. Hela dagen har gått åt att vila. Haft lite söndagsmys med vänner i vardagsrummet. Kört sanning eller konsekvens utan konsekvenser. Man lär känna varandra bättre.
 
Jag har varit utan min roomie hela helgen. Lite ensamt. Han kommer imorgon! Trivs jäkligt bra med denna snubben!

Vi kan ej förändra tid men förändra oss i tid

Skrevs 2012-09-15 klockan 12:46:18
Har ni upplevt känslan att tiden går så himla fort samtidigt som den nästan står still? Dubbelmoral. Tiden på Åsa har gått extremt fort. 4 veckor redan. Innebär alltså att det är 9 likadana skolveckor kvar. Förstår ni vad jag menar när jag säger att man kan räkna ned siffran nio med fingrarna. Men samtidigt kan man också se på det här sättet att det är nio hela månader kvar. Lättnad? Jag vet inte.
 
Har bara en känsla att detta året kommer att gå himlans fort.
 
På helgerna i Åsa skogen inser man att tiden nästan står still. Finns inte mycket att göra. Knappt några liv kvar. Många internatelever åker iväg över helgerna. Min andra helg och det märks av supertydligt. Man har all tid i världen. Man hinner träna. Man hinner laga mat. Man hinner festa.
 
Tiden går alltså sakta.
 
Jag har inte lyckats vända min stressiga vana till det lugnare och kanske även resultatet i rastlöshet. Jag behöver alternativ.
 
De flesta skulle nog hålla med om att inte vilja bo ute i skogen. Jag gillar stadslivet. Jag gillar möjligheter. Jag gillar att ta chanser. Skillnaden mellan mig nu och då skulle väl vara att jag har jobbat (av icke intresse) och undervisat dans förr.
 
Hur skulle mitt liv vara om jag endast jobbar med det jag vill? Offra för min passion trots svårigheter.
 
Jag låter ganska förvirrad, men det är jag inte. Jag vet bara inte hur jag ska föra ner mina tankar riktigt. Det gör inget. Det är inget ni måste förstå. Jag är en komplex människa.
 
Jag behöver påminna mig själv om vissa saker.
 
Jag måste komma ihåg varför jag är här. Urskilja dans och verklighet. Åsa och verklighet. Jag måste hitta mig själv eller har jag kanske redan gjort det? Håller sig för sig själv för att motivera.
 
På sätt och vis känns det som att jag har fått en del svar redan.
Jag behöver gräva djupare.

Kuduro Intar Helg

Skrevs 2012-09-14 klockan 15:25:00
 
Ambra bredvid en kuduro dansare.
 
Allting kom så plötsligt igår kväll att vi meddelades att vi skulle få en spontan workshop med folk från Angola med sin streetdans även kallad Kuduro. De kom och visade upp en showcase, berättade lite om sin historia och hade workshop för oss.
 
Som jag förstod det som kommer deras dans ur olika influenser från andra streetdansstilar såsom hip-hop, krump, popping, break, voguing mm. och ständigt nya influenser som utvecklar deras dans. En kuduro dansare för 25år sen dansar inte likadant som en dagens kuduristas gör.
Deras musik är lite mer techno hållet, musiken lite snabbare som gör deras dans energisk med stora kraftiga rörelser.
 
Sjukt intressant workshop.
 
Anatomi med Linda på morgonen. Hade en föreläsning om belastningsskada, rehabilitering och inflammation. Avslutade dagen med Locking klass med Rob1.
 
Nu tar vi helg!

Butterfly

Skrevs 2012-09-13 klockan 16:22:00
 
 
Har förmodligen redan tittat på denna några miljoner ggr!
Älskar hur man kan leka med musiken, texten och rummet!

Klassen splittrade

Skrevs 2012-09-13 klockan 15:13:00
Klassen blir lätt splittrade när man har egen träning. Några tränar. Några lanar. Några reser bort. Några tittar på film. Några myser på dagrummet. Själv ligger man i rummet och väntar på att foten ska läka.
 
Jag känner mig aningen lat och rastlös..

Foten vilar

Skrevs 2012-09-13 klockan 09:34:33
Foten är lite svullen, men det är inte så farligt. Struntar i kryckorna. Går med haltande steg. Vilar och skippar dagens klasser. Det är ändå många som är sjuka just nu, så det kanske inte blir någon klass idag heller.
 
Martin vår houselärare är iväg på workshop med streetstar teamet i västervik hela veckan. Ersättaren verkar inte må så kry heller. Får se om det blir några klasser överhuvudtaget. Jag kan ändå inte vara med.
 
Har lite dåligt samvete mot mitt crew som där hemma kämpar och slipar på föreställningen som vi ska ha nästa helg (söndag 23/9). Jag måste bara vila nu så att min fot blir bra för min och deras skull!

Aj aj aj

Skrevs 2012-09-12 klockan 15:50:41
En del schemaändringar ute i Åsa skogen, så det gäller att vara ganska flexibel. Vi skulle egentligen haft egen träning hela dagen (resulterar att många skiter i det), men vår huvudlärare i break som är iväg såg till att vi hade lektion med one style eleverna som höll i lektionen. Repeterade gammalt material, tränade nya downrock steg och freezes.
 
Mitt i slutet av första lektionen blev jag så överväldigad efter att ha satt front sweep så fint. Preparerade, gjorde ett högt hopp och landade fel så att jag stukade/vrickade till foten. FML! Jag försökte agera så gott jag kunde och så fort som möjligt med högt läge, tryck och kylbehandling. Går med kryckor nu.

måndag tisdag

Skrevs 2012-09-11 klockan 19:32:00
Måndag. Kom lite sent till popping klassen, men dem hann bara värma upp och stretcha. Vi fortsatte nöta grunder och tränade in twisto-flex tekniken. Rocking klassen på kvällen blev inställd pga. att personen missade flyget.
 
Tog det bara lugnt resten av kvällen.
 
Tisdag. Vi har haft hip-hop med Yared för att vår huvudlärare va sjuk. Vi tränade att ta kontroll med flera kroppsdelar samtidigt och i olika takter, groova tredimensionellt och låta överkropp och höft leda.
 
Fredrik är iväg på hela veckan så vi har fått uppgifter att göra på fysen. Sprang två rundor runt 2,5km slingan. En med tid bara för att se vart man låg på och en med intervaller mellan två stolpar, där man springer och joggar. Jag lyckades slå min audition tid med hela 42 sekunder. Tid 9.55.
 
Nästa vecka gäller det att slå sin audition tid framför Fredrik, för jag vill verkligen inte springa till den jobbiga backen som straffrunda.
 
 
 
 
 

Helgen över

Skrevs 2012-09-10 klockan 16:08:21
 
 
Chillade fredagskvällen, träffade på Eddies tjej, Magda, som var och hälsade på. Alla satt i vardagsrummet och i köket och myspratade.
 
Åkte ner till Växjö lördag morgon och överraskade min flicka med blommor på vår 7 månaders dag, som trodde att jag var iväg battle. Hon blev jätteglad! Har mest umgåtts med varandra, med folk, tagit det lugnt, varit på hennes dansträningar och vilat ut kroppen.
 
Att ta 6.32 tåget är inte mänskligt, men är tillbaks på Åsa nu!

My body's sour

Skrevs 2012-09-07 klockan 18:24:07
Veckan är kommit igång fruktansvärt bra. Min kropp är helt död.
 
Torsdag. House med Martin. Lektionen va magiskt. Han spelade massa bra house musik. Klassen flippade speciellt när han spelade upp ordinary people remix, va verkligen inte väntat. En person klättrade upp till taket, så hypad.
 
Fredag. På morgonen hade vi föreläsning om akuta skador och hur man hanterar och agerar. Sen locking med Oscar. Han har alltid så bra klasser och man får ut så mycket från varje lektion. Så funky !
 
Nu tar vi helg!

School starts for real

Skrevs 2012-09-05 klockan 15:24:00
 
 
Skolan håller på att uppdatera säkerhetsinställningar på deras internetserver, vilket har lett till störningar.  Vi har ej haft internet alls de senaste dagarna. De har nyligen fått igång internet igen som fungerar lite halvt, men det ska fungera bra på måndag.
 
Klasserna har startat igång på riktigt nu.
 
Måndag. Rytmikklassen ställdes in. Minibuss utbildning för de med körkort. Bra att ha om klassen ska iväg på jam eller om man behöver handla på helgerna.
 
Popping klass på kvällen med Yared. Vi lärde oss olika tankesätt att dansa, försökte hitta olika muskelgrupper och hur man ska använda krafterna i olika riktningar för att motverka varandra för att bilda våra popps.
 
Tisdag. Hip-hop med Niki. Testade olika slags grooves men fokuserade mest på bröst och axlar som leder. Vi tränade på heltakter, halvtakter och flow i hela åttor utan groove. Direkt efter fys. Åkte på samma runda som vi sprungit tidigare. 3km bort mot en backe. Upp och ned för den 10 ggr och sedan tillbaka till skolan. Kroppen kändes så himla tung efter alla klasser.
 
Vår mentor sa att vi ska springa 2,5km rundan med tid om 2 veckor och om vi inte slår våra tider som vi hade på audition då så måste vi springa denna rundan igen som straff och ännu hårdare. Han såg ganska allvarlig ut. Ingen nåd.
 
Vi startade dagen med läxtimme där denna tid är avsedd för att värma upp och få igång kroppen och för att träna på det vi lärt oss från klasserna. Obligatorisk egen träning. Breakdance med Freeze. Vi gick igenom basics inom top rocking, go-downs och down rock. Ett ord. Slitsamt.

Tankar som bildas på tåg

Skrevs 2012-09-03 klockan 11:38:30
Hur jobbigt det än är att pendla fram och tillbaka så är det definitivt värt det. Man hinner ha sin lilla stund för sig själv som man vanligtvis inte har. Stänga ute världen ett litet tag. Filosofera om sig själv, sin passion och livet. På många sätt en lättnad för mig. Man får många svar.
 
Önskade jag hade mer av dessa stunder. Jag brukade göra det oftare förr, men av någon konstig anledning har det bara runnit ut i sanden. Kommer ihåg när typ låg på min säng med hög musik för mig själv. Eller när man gick en rundtur i P-town med hörlurarna i. Ja, jag är en tänkande människa! Älskar det med mig själv!